Αδικία υφίστανται οι εποχικοί πυροσβέστες

Αδικία υφίστανται οι εποχικοί πυροσβέστες

Αρ. Πρωτ. 13657/22.03.2011 

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Πρόσφατα ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο, που αφορά στη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Από το συγκεκριμένο νομοθέτημα, μια κατηγορία πολιτών, οι εποχικοί πυροσβέστες, δέχονται μια κατάφωρη αδικία. Η εν λόγω προκήρυξη για την πρόσληψη πυροσβεστών αναμένεται τον προσεχή Απρίλιο, καθώς η αντιπυρική περίοδος ξεκινά επίσημα τον Μάιο. Όμως, περίπου 100-150 άτομα, τα οποία φοιτούν σε σχολεία (νυχτερινά, δεύτερης ευκαιρίας κ.α.) λαμβάνουν το απολυτήριό τους τον Ιούνιο. Ως εκ τούτου δεν δύνανται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους  για την εν λόγω προκήρυξη.

Συνεπώς, τα άτομα αυτά για έναν μόλις μήνα χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρόσληψης, καθώς δεν διαθέτουν το απολυτήριο λυκείου, του οποίου η προσκόμιση είναι απαραίτητη. Ο αποκλεισμός αυτός συνιστά κατάφωρη αδικία για αυτά τα άτομα. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να αποκαταστήσει την αδικία αυτή με ειδική ρύθμιση, έτσι ώστε οι εν λόγω εποχικοί πυροσβέστες να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται οι πυροσβέστες, οι οποίοι λαμβάνουν το απολυτήριό τους ένα μήνα μετά την προκήρυξη πρόσληψης;

Απάντηση Υπουργείου